80% van de vrouwen draagt de verkeerde bh-maat. En jij???

03-07-2022 -

80% van de vrouwen draagt de verkeerde beha-maat! Dat is veel... 

Wat is erg aan een verkeerde maat?
Juist omdat er zoveel vrouwen zijn die een verkeerde maat dragen, lopen sommigen onnodig rond met klachten, zoals pijn in schouders en armen. Ongemakken die je dus heel simpel kunt verhelpen door de juiste beha te kiezen. Borsten die niet goed ondersteund worden, verliezen makkelijker hun vorm en stevigheid. En niet onbelangrijk: een pasvorm die perfect bij je lichaam past, maakt meteen slanker.

Een beha-maat is meer dan alleen de cupmaat
Kijk altijd éérst naar de juiste omtrek. Cupmaten zijn namelijk niet standaard en kunnen per merk verschillen.

Draag niet jarenlang dezelfde beha
Begrijpelijk, want het kan een zoektocht zijn de perfecte beha te vinden. Maar áls je hem hebt gevonden, koop er dan meteen een paar. Zorg er in ieder geval voor dat je voldoende beha’s in je lingerielade hebt om af te kunnen wisselen. Als je elke dag diezelfde lievelingsbeha draagt, rekt het elastiek namelijk te veel uit. Dat is funest voor de pasvorm.

Je maat kan veranderen zonder dat je het merkt
Je lichaam kan in de loop der tijd veranderen, door allerlei oorzaken. Diëten en fanatiek sporten hebben invloed op je lijf, maar ook een zwangerschap of de hormoonwisselingen tijdens de overgang spelen een rol. Zelfs tijdens de menstruatiecyclus kan de omvang van je borsten veranderen. Meet je omtrek dus regelmatig en koop op tijd een nieuwe beha.